5651 Loglama / SPECTRE

5651 sayılı yasa toplu internet hizmeti sunan gerçek veya tüzel kişilere bazı yükümlülük ve sorumluluklar yüklemektedir. Loglama da bu sorumlulukların en önemli hususudur.

Loglama; bir sistemin davranışlarını kayıt altına alan kontrol sistemdir. 5651 sayılı yasaya göre loglama, internet erişimi sağlayan işletmelerin/kurumların sundukları hizmeti kullanan kişilerin hareketlerini kaydedebilen bir sistemdir. Bu durum, 5651 sayılı yasa ile birlikte zorunlu hale getirilmiştir. Loglamanın yapılmaması durumunda bu internet erişimi üzerinden gerçekleşen bütün işlemler hizmeti sunan kişinin sorumluluğundadır. Bu kanun, internet paylaşımı yapan işletmeleri koruma amaçlı çıkarılmıştır. SPECTRE programının sunduğu loglama hizmeti 5651 sayılı yasaya uyumlu şekilde gerçekleşmektedir.

SPECTRE tarafından toplanan 5651 kayıtları her günün sonunda; log dosyası, imza dosyası, istek dosyası ve web rapor dosyasını içerecek şekilde sıkıştırılmış bir dosyada saklamaktadır. Bu sayede programın kurulu olduğu cihazın depolama kapasitesinden de tasarruf edilmiştir.

SPECTRE, 5651 loglama hizmetinin yanı sıra web raporlama özelliğini de beraberinde getirmektedir. SPECTRE sayesinde 5651 kayıtları anlık olarak programın ana sayfasında, kayıt dosyasında veya gün sonunda toplu şekilde görüntülenebilir kılınmıştır. Bununla beraber program içerisindeki ‘Web Raporlar’ sekmesinde en çok bağlantı gerçekleştiren lokal cihazlar, en çok web trafiği oluşturan cihazlar, en sık kullanılan portlar, en sık ziyaret edilen web siteleri, en sık ziyaret edilen IP adresleri gibi bir çok işlevsel bilgi ulaşılabilir kılınmıştır.

Kurulumu ve kullanımı oldukça sade tasarlanmış olan SPECTRE, akıcı ve işlevsel arayüzü ile her geçen gün kendini geliştirerek hizmet vermeye devam edecektir.

Project Image

1- SPECTRE / Anasayfa

Project Image

2 - SPECTRE Port ve Depolama Ayarları Sayfası

Project Image

3 - SPECTRE Lisans Sayfası

Project Image

4 - SPECTRE Web Raporları Sayfası

Project Image

5 - SPECTRE Bilgi Sayfası

Project Image

6 - SPECTRE (Rapor - En Çok Bağlantı Yapan Lokal Cihazlar)

Project Image

7 - SPECTRE (Rapor - En Çok WEB Trafiği Yapan Lokal Cihazlar)

Project Image

8 - SPECTRE (Rapor - En Çok Ziyaret Edilen IP Adresleri)

Project Image

9 - SPECTRE (Rapor - En Çok Ziyaret Edilen Web Siteleri)

AVRESTOR
Cihazlarını İnceleyin

Doğru Siber Güvenlik

AVRESTOR UTM Serisi ile bilgi güvenliğinizi koruma altına alın. AVRESTOR UTM serisi ile ufak, orta ve üst ölçek siber güvenlik ürünü ihtiyaçlarınızı, bilişim güvenliği profesyonelliğimiz ile birleştirip size çözüm sunmamıza izin verin.

AVRESTOR NG | 615 Prometyum

Küçük işletmeler için harika çözüm

İncele
AVRESTOR NG | 625 Samaryum

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler

İncele
AVRESTOR NG | 650
İtriyum

Orta büyüklükteki işletmeler

İncele
AVRESTOR NG | 6100 Lutesyum

Büyük işletmeler için

İncele

Olağan dışı siber tehditler, olağan dışı çözümler gerektirir.

UTM Çözümleri - Ağ Yönetimi - Ağ Güvenliği - Web Filtreleme - BTK 5651 Loglama - Hotspot Güvenliği - Multiwan/Load Balancing

Artan kullanıcı sayısına göre 1000+ kullanıcılı üst düzey kurumsal noktalarda hizmeti!